Birminghamből Magyarul

Birminghamből Magyarul

Mazsola és Tádé Bábelőadás

2019. október 01. - Jevus

dsc_0011.JPG

Szeptemberben egy hétvége alatt három helyszínen (Birmingham, Guildlford, Chester) mutatta be az Ametist Bábszínház a Mazsola és Tádé Bábelőadást, melyet összesen nagyjából 300 fő látott.

A bábszínészek kisbusszal érkeztek, hogy a díszletet és a kellékeket is magukkal tudják hozni, így az angliai magyar gyerekeknek a magyarországival megegyező előadásélményben volt részük. Látva a lelkes kis arcokat az előadás alatt, azt hiszem, megérte a négynapos utazás!

Vajon mi az oka annak, hogy Mazsola és Tádé a mai gyerekek körében is töretlen sikert arat? Az Ametist Bábszínház a darabot szinte kivétel nélkül telt ház előtt játssza.

Bálint Ágnest talán nem kell senkinek sem bemutatni. Művei között szerepel a Mazsola és Tádé, Kukori és Kotkoda, Frakk, a macskák réme, Mi újság a Futrinka utcában.

dsc_0983.JPG

Mazsola és Tádé történetét az írónő lányai, Ágnes és Anna ihlették. Talán ebben rejlik a siker titka is, hiszen a testvérek csintalanságai és civódása állandó, így az egyszerű, hétköznapi történetekkel a 60-as, 70-es évek gyermeke ugyanúgy tudott azonosulni, mint korunk gyermeke. Ráadásul szülőként is jól esik visszautazni az időben, előhívni kedves emlékeinket, amiket a bábelőadás révén most gyermekeinkkel is meg tudunk osztani.

img_20190914_165220.jpg

Az előadást a Társulat vezetője, Niklesz Ildikó nyitotta meg köszöntőjével. Szereplők: Mazsola, Manócska, Tádé, Egérke, Fülöpke, Varjú bácsi, kismadarak. Akik a kesztyűbábokat életre keltették: Niklesz Ildikó, S. Tóth Judit és Guba Tamás.

Írta: Bálint Ágnes

Bábszínpadra írta és rendezte: Szívós Károly /Blattner Géza- díjas, Kolibri Színház színésze, rendezője/

Bábokat tervezte: Bródy Vera

Zenéjét szerezte: Pivarnyik László

Az előadás Bródy Vera engedélyével és a Hofra Kft közvetítésével jött létre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://birminghambolmagyarul.blog.hu/api/trackback/id/tr1915182626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása